Pino Didaktički prstenovi, 5421

1.499,00 RSD

PDV je uračunat u cenu.

1.499,00 RSD

SKU: 21592 Kategorije:

Opis proizvoda

Drveni prstenovi – naši prvi brojevi!

razvoj opažanja i zaključivanja
vizuelno učenje brojeva i brojevnog niza
upoređivanje i serijacija
učenje boja
razvoj fine motorike
kvalitetna i dugotrajna igračka
sigurne, netoksične boje
Didaktičko sredstvo za rani intelektualni razvoj mališana – Didaktički prstenovi – omogućava najbolji način usvajanja trajnog znanja iz oblasti brojevnog niza, od broja jedan do broja pet.
Namenjena deci uzrasta od 12 meseci, omogućava upoznavanje deteta sa brojevima putem vizualizacije, uz pomoć jasnih boja i definisanih elemenata – prstenova – koje dete ima zadatak da pravilno rasporedi na drvenu osnovu sa štapićima. Na osnovi su ispisane cifre brojeva, tako da ih dete vizuelno povezuje sa bojom i brojem prstenova, i na taj način bolje pamti i usvaja pojam o datom broju.
Stalna koordinacija „oko-ruka“ i aktivno razmišljanje koji su prisutni kod igre s didaktičkim prstenovima – razvijaju sinapse i grade trajno znanje.
Kada dete savlada pravilno raspoređivanje prstenova, imenovanje svakog broja, boje prstena i pogađanje cifre, Didaktički prstenovi mogu služiti za učenje i obrazovanje skupova, najjednostavnije matematičke operacije sabiranja i oduzimanja, kao i upoređivanje grupa elemenata „manje-više“.
Pino Didaktički prstenovi su pre svega – igračka, koja maloj deci služi za zabavu i igru. Međutim njena vrednost je daleko veća zbog edukativne uloge koja je stalno prisutna i prilagođena deci navedenog uzrasta.
Sirovinski sastav: drvo, boje, lepak, lastiš
Proizvođač

Pino