Čaj Uva 50gr Adonis

139,00 RSD

PDV je uračunat u cenu.

139,00 RSD

Opis proizvoda

Zbog arbutina list deluje kao uroantiseptik a zbog tanina kao adstringens. U organizmu se glikozidi hidrolizuju dajući hidrohinon odnosno metil-hidrohinon koji se izlučuje mokraćnim putevima i deluje antiseptično slično ostalim fenolima i mokraća se oboji maslinasto zeleno. Preporučuje se uzimanje sode bikarbone (6-8g dnevno) radi postizanja pH>8 kada je antiseptično i antibakterijsko dejstvo aktivnih principa najoptimalnije. Arbutin deluje i kao diuretik.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.

Doziranje i način upotrebe

Jednu kašičicu čaja (2,5 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 20 minuta i procediti.
Za pripremanje manje gorkog napitka jednu kašičicu čaja (2,5 g) preliti sa 2 dl hladne vode, ostaviti da odstoji 12 sati uz povremeno mešanje i procediti.

Piti pola kafene kašičice sode bikarbone (oko 2g) 1 sat pre uzimanja čaja. Sveže pripremljen čaj piti 3-4 puta dnevno pre jela, najduže 7 dana i ne više od 5 puta godišnje. Nije preporučljivo tokom trudnoće i dojenja, kod osoba sa oštećenjem retine ili ozbiljnijim oštećenjem jetre i kod dece mlađe od 12 godina. Od neželjenih dejstava uva može izazvati mučnine, povraćanje, iritaciju želuca i tamnu obojenost mokraće.

Sastav

List uve 100%.

Sadrži do 10% fenolnih heterozida (arbutozid i metil-arbutozid), iridoidne heterozide, 1-2% flavonolnih heterozida, 10-20% taninskih materija (uglavnom galotanina), kao i triterpenska jedinjenja u količini 0,4-0,8% (ursolna kiselina i uvaol). Tanini štite fenolne heterozide od enzimskog razlaganja i oksidacije.

Proizvođač

Adonis

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Čaj Uva 50gr Adonis“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *