Orosal 65, 5 kesica

629,00 RSD

PDV je uračunat u cenu.

629,00 RSD

Opis

Opis

Opis proizvoda

Orosal® 65, prašak za pripremu rastvora za oralnu upotrebu je dijetetski proizvod – hrana sa posebnom medicinskom namenom sa glukozno-elektrolitnim rastvorom, namenjena za potrebe ishrane/rehidracije dece i odraslih, u lakšim i srednje teškim oblicima dijareja, kao i u drugim stanjima praćenim povećanim potrebama za vodom i elektrolitima, npr. teške opekotine, priprema bolesnika za rendgenska i endoskopska ispitivanja debelog creva i drugo.


Doziranje i način primene

Deca uzrasta iznad mesec dana i odrasli: Sadržaj kesice rastvoriti u 250 ml prokuvane vode, prohlađene na sobnoj temperaturi. Pripremljen rastvor je pogodan za upotrebu narednih 24 časa.
Pripremljen rastvor Orosal® 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice/šolje). Povraćanje nije prepreka za primenu proizvoda i ono obično prestaje tokom rehidracije.
Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete treba da uzima Orosal® 65 u dozi od 50-100 ml/kg telesne mase u toku 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije se daje voda, a odojčetu i majčino mleko u količini od 50 ml/kg telesne mase. Ukoliko nije uspostavljeno stanje normalne hidracije, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu.

Sastav

Sastav aktivnih komponenti – 1 kesica (6,5 g)
Glukoza 5,0 g
Natrijum-hlorid (NaCl) 600,0 mg
Natrijum-hidrogenkarbonat (NaHCO3) 525,0 mg
Kalijum-hlorid (KCl) 375,0 mg
Dodatne informacije
Proizvođač

Galenika

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Orosal 65, 5 kesica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *